Lovas foglalkozások

A Csipkefa Alapítvány lovas foglalkozásai kicsiknek és nagyoknak

2019 februárjában indítottuk a gyermekeknek és felnőtteknek szóló lovas foglalkoztatásainkat. Az alapítvány székhelyén mesterséges megvilágítással rendelkező lovas pálya, istálló, kocsiszín, nyerges, szénatároló és klubszoba került kialakításra. Ennek keretében lovas- és örömlovas ügyességi foglalkozásokat tartunk. Lovas kirándulásokat és lovas kocsizásokat szervezünk, az érdeklődők megismerkedhetnek a fogathajtás alapjaival. Bemutatjuk lovainkat és ismertetjük a lótartást és a  lovas életet.

A foglalkozásokat gyakorlott lovasok, az Alapítvány önkéntesei tartják. Minden résztvevő tudását felmérik és a tudásához igazítják a lovas gyakorlatokat. A foglalkozások elméleti és gyakorlati részből állnak, önkénteseink a következő témákat ismertetik illetve gyakoroltatják:

  • A ló viselkedése (mit akar a ló?)
  • A ló ápolása és előkészítése
  • Partnerség, séta
  • Egyensúly, elengedettség, ütemesség
  • Iskolajármódok

Helyszín: az alapítvány székhelyén mesterséges megvilágítással rendelkező lovas pályán vagy tereplovaglás esetén Bernecebaráti külterületén.

A látogatás illetve a részvétel minden esetben előzetes bejelentkezéshez kötött, önkénteseink elérhetőségének és szabadidejének függvényében.

A lovas foglalkozásokhoz további támogatók csatlakozását várja az alapítvány!

Scroll to top